Kan håravfall bromsas av PRP

PRP för att bromsa håravfall, beskrivs i många forskningsmagasin och uppsatser som en framtida möjlighet inom många områden, varav hår är encentral del. Hur vida det föreligger någon sanning kring detta är svårt att ha en uppfattning av då ämnet är såpass komplicerat med ett stort antal variabler som kan justeras. Håravfall, androgent alopecia eller manligt ärftligt håravfall, är något 50 procent över 50 år är drabbade av. Instinktivt skulle det ge ett överlägset Nobelpris i Medicin om frågan kring håravfall skulle bli löst. Tyvärr måste jag erkänna att lösningen snarare är långt borta än precis runt kröken. Det finns för många variabler för att kunna säga att så här är det. Det finns 25 000 gener i varje cell i människans kropp och vilken eller snarare vilka gener som är ansvariga för håravfall går inte att besvara i dag. Forskare har hittat ett stort antal gener men för att lösa håravfall krävs det många år av hård grundforskning innan gensammansättningen kan ge oss svar.

 Comments are closed.